Vibeke Lunds tale ved åbningen af Kræmmerdagen på Frederiksberg

Det er godt gået – Det viser at vi kan.
Det er bare nogle af de udtryk, som jeg synes passer på det initiativ som butiksrådet har taget her på Frederiksberg.
Som formand for Frederiksberg lokalråd er jeg rigtig glad for at få lov til at åbne kræmmerdagen.
Vi har i længere tid kunnet læse om jeres plan og hver gang har jeg tænkt: dejligt med initiativrige mennesker, dejligt at der sker noget på Frederiksberg.

Hoest11

 

Vi har i en periode her på Frederiksberg ved Super Brugsen været værter for Farmers Marked, et marked, der giver os mulighed for at købe friske, økologiske og sunde kvalitetsvarer. Pendanten til de nye Torvehaller i København, der blev indviet fra kort tid siden – ja de har lært noget af os der inde i København.
I dag er pladsen så fyldt endnu mere ud. Over 100 kræmmere har fundet ting frem fra gemmerne for at sælge dem her, så jeg er sikker på, at der er basis for en god handel i løbet af dagen.
Der er også tænkt på underholdning, hjemmeværnsorkesteret spiller, Sorø Linedansere optræder og LBI tilbyder spændende aktiviteter på deres oppustelige fodboldbane.
Med Super Brugsen og butiksrådet som lokomotiv for initiativet kan vi i dag komme til at opleve, hvilken energi der opstår når man samler det frivillige foreningsliv, forretningslivet og de mange borgere, der med deres bugnende boder, er med til at sætte kolorit på dagen.
Jeg må sige at I er med til at understøtte lokalrådets ønske om en bydel med liv, glæde og fællesskab.
I forlængelse heraf kan jeg fortælle at lokalrådet arbejder på at sætte et nyt fyrtårn på Frederiksberg. Vi har tegninger liggende på en helt fantastisk bypark, som skal ligge lige her overfor Brugsen. Vi har søgt en del fonde om midler til at gøre det projekt til virkelighed, der gerne skulle blive et samlingssted, hvor fællesskab, ”bynatur” og kultur forenes. Et sted, der gennem flot arkitektur og indretning giver lyst til fysisk aktivitet lige uden for døren.
Nu krydser vi bare fingre for at nogle tilsmiler projektet med nogle økonomiske midler.
Og med udsigt til en ny skole her på Frederiksberg kan vi kun kippe med flaget og glæde os over de mange initiativer.
Med disse ord og en stor tak til butiksrådet og alle andre, der har ydet et stort stykke arbejde, vil jeg åbne kræmmerdagen på Frederiksberg og håbe på at en ny tradition har set dagens lys.