Foredrag 25. april: Life in plastic, not so fantastic?

Der har de seneste år været stigende fokus både på det synlige plastaffald og den mindre synlige mikroplast. Men hvor kommer al den plastik fra? Hvad betyder det for miljøet? Og hvordan kommer vi plastforureningen til livs?

Life in plastic, it’s fantastic!”

Hvis du var i live i 1990’erne, husker du nok denne tekst fra Aquas hit ‘Barbie Girl’. Plast som materiale har på mange måder været en fantastisk succeshistorie, og den globale produktion af plast er steget eksponentielt siden midten af det 20. århundrede.

Men plastiks enorme succes har også en skyggeside: plastforurening.

Foredragsholder og seniorforsker Nanna Hartmann fra DTU Miljø fortæller om, hvad vi ved om årsager, konsekvenser og løsninger på det globale problem. Hun kommer med eksempler fra egen forskning på, hvordan vi undersøger effekter af mikroplast i laboratoriet.

Arrangementet er gratis og uden tilmelding, men forud for foredraget er det muligt at bestille spisning fra kl. 18.00 samme sted (egenbetaling 135,- for mad – dertil kommer drikkevarer) ved tilmelding til Lotte på telefon 4050 6684.

Deadline for tilmelding til spisning er 22. april.

FOREDRAG MANDAG 25. APRIL på Lottes Spisested, Norgesvej 7 i Sorø
Program:
18.00: Spisning (for egen regning – 135,- mad, dertil kommer drikkevarer)
18.50: Dørene åbner (ankomst)
19.00-20.15: Foredrag

Foredraget er arrangeret i regi af Forskningens Døgn, og du kan se mere om andre arrangementer under årets Forskningens Døgn festival der foregår i uge 17 2022 i hele Danmark på www.forsk.dk .


Du kan læse mere om foredraget her:
Life in plastic, not so fantastic? (foredrag på dansk) — Forskningens døgn

Forskningens Døgn logo
Forskningens Døgn 2022 – se mere om Forskningens Døgn arrangementer under www.forsk.dk